RSS

Dezastru in Europa League

 


Daca Unirea Urziceni isi mentine intacte sansele de calificare in primavara europeana, dupa 1-1 la Bucuresti, cu Glasgow Rangers, in grupa G a Ligii Campionilor, cele patru formatii romanesti prezente in Europa League au dezamagit in corpore.

Dinamo a suferit un nou esec in fata lui Galatasaray, de data aceasta chiar in Stefan cel Mare. Dupa un 1-4 fara replica in prima mansa a duelului cu turcii, alb -rosii au cedat neasteptat si acasa, la un scor de forfait, 0-3. Infrangerea, pe un stadion gol, fara spectatori, a alungat definitiv pe Dinamo din Europa League dupa o prestatie generala mai mult decat modesta a echipei conduse acum tehnic de tandemul Cornel Dinu-Cornel Talnar.

Tot intr-o confruntare cu o echipa turceasca a capotat si Steaua. La Istanbul, in disputa cu Fenerbahce, stelistii au trait doar cateva minute iluzia unui rezultat favorabil. Dupa ce Kapetanos a egalat situatia pe tabela de marcaj, turcii au revenit si au mai inscris de doua ori pentru un succes care i-a indepartat definitiv si pe elevii lui Mihai Stoichita de visul primaverii in Europa League.

Poli Timisoara a intregit tabloul nefast al rezultatelor din Europa League. La Bruxelles, in jocul cu Anderlecht, Parks a marcat pentru banateni egaland la unu, moment in care sperantele trupei pregatite de Ioan Ovidiu Sabau luau amploare. Belgienii nu au fost de acord cu acest lucru si au mai inscris de alte doua ori pentru un succes care scoate si trupa de pe Bega din ecuatia luptei pentru calificarea in primavara europeana.

Nici CFR Cluj nu a reusit mai mult acasa, in duelul cu oaspetii din Cehia. Trupa pregatita de Conceicao a pierdut o remiza pana la urma rezonabila in chiar ultimele secunde ale confruntarii, atunci cand oaspetii de la Sparta Praga au reusit sa marcheze punctul victorios.

A fost, in aceste conditii, o zi neagra pentru fotbalul romanesc in grupele Europa League. Ramane doar ca Unirea Urziceni sa scoata din anonimat fotbalul romanesc in conditiile in care echipa lui Dan Petrescu este singura formatie de club care a aratat ca este capabila sa ne reprezinte onorabil la nivel european.

2009-11-06

categoria Fotbal Extern

taguri | Europa league | CFR Cluj | Dinamo Bucuresti | Steaua Bucuresti | Politehnica Timisoara

© fotbal plus 2009

Taguri fotbal

Arhiva