RSS

Amical Polonia - Romania la Varsovia

 


Cele doua reprezentative nationale se vor intalni sambata, pe stadionul Legia din Varsovia, intr-o partida amicala care se anunta a fi una extrem de interesanta. Ambele reprezentative au ratat prezenta la turneul final al CM din Africa de Sud si au inceput deja tatonarile pentru pregatirea campaniei de calificare la urmatorul Campionat European. Intrecerea va fi gazduita chiar de Polonia, in colaborare cu Ucraina, astfel ca tricolorii ar avea prilejul de a face cunostinta cu arena unde ar putea evolua si oficial in cazul unei dorite calificari.

Fortat de imprejurari, tehnicianul echipei nationale a Romaniei, Razvan Lucescu, ar putea prezenta la start urmatoarea formula de echipa: Pantilimon- Maftei, Goian, Radoi, Rat - Nicolita, Apostol, Codrea, Varga- Marica, G Bucur. Lucescu junior se confrunta cu destule probleme de efectiv, inclusiv liderii echipei nationale, Adrian Mutu si Cristian Chivu, ambii accidentati, neputand evolua in aceasta confruntare amicala. De cealalta parte, polonezii au un nou antrneor la conducerea tehnica. Vladimir Zmuda, un fost jucator reprezentativ pentru fotbalul polonez a fost investit intr-o functie in care multi il vedeau instalat pe antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu. Tehnicianul, un cunoscator al fotbalului local va fi, dealtfel, prezent in tribunele arenei Legia pentru a vedea la lucru cele doua echipe dar, in special, pe jucatorii formatiei sale de club, Unirea Urziceni, aflati acum sub culorile echipei nationale.

Ultima confruntare amicala dintre cele doua formatii nationale s-a disputat in anul 2002 si s-a incheiat atunci cu succesul la limita al echipei noastre nationale, scor 2-1.

Razvan Lucescu, selectionerul care a condus echipa noastra reprezentativa in cinci meciuri oficiale pe parcursul campaniei de calificare pierdute pentru CM din Africa de Sud, foloseste prilejul amicalului de la Varsovia pentru a evalua situatia exacta a lotului pe care se poate baza in urmatoarea campanie de calificare.

Razvan Lucescu nu va conduce, in amicalul cu Polonia, ultima actiune a echipei nostre nationale de pe parcursul acestui an. La finele stagiunii interne, selectionerul va testa, cu prilejul unui turneu pe care tricolorii il vor efectua in China, o alta grupa de jucatori. Vor fi, atunci, sub privirile selectionerului doar fotbalistii care evolueaza in campionatul intern.

2009-11-13

categoria Nationala

taguri | Razvan Lucescu

© fotbal plus 2009

Taguri fotbal

Arhiva