RSS

Umilinte in timp pentru nationala

 


Infrangerea la scor a echipei nationale in meciul cu Serbia, penultimul sustinut de trupa pregatita de Razvan Lucescu in preliminariile Cupei Mondiale din anul 2010, a fost precedata de alte umilinte suferite in timp ce echipa nationala a Romaniei.

Pe vremea cand formatia reprezentativa era condusa de regretatul antrenor emerit Constantin Titi Teasca, tricolorii au pierdut ca la tenis, 0-6, un joc cu reprezentativa Spaniei. Evenimentul se petrecerea la data de 1 noiembrie 1962 iar meciul conta la acea vreme pentru preliminariile Campionatului European.

In ordine cronologica, le lista dusurilor reci suferite de echipierii nationalei a urmat un dezastru in Elvetia. In cadrul altor preliminarii pentru calificarea la Europene, echipa nationala a Romaniei a cedat, la scor de maidan, cu 1-7, in disputa cu selectionata helveta. Unicul gol al nationalei noastre a fost marcat atunci de inegalabilul Gicu Dobrin.

Mai aproape de zilele noastre, in anul 1993, echipa nationala a cedat in Cehoslovacia, cu 2-5, meciul cu echipa tarii gazda. Esecul a insemnat, pentru Romania, si retragerea dintre tricolori a portarului Silviu Lung, cel care a purtat multi ani tricoul de titular al postului in echipa reprezentativa.
Nici cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, nu a fost scutit de o umilinta in timpul intinsei perioade in care a imbracat tricoul reprezentativei nationale. Era in anul 1994, in cadrul programului preliminariilor pentru Campionatul Mondial cand Romania pierdea cu 1-4 jocul sustinut in deplasare cu Elvetia.

In anul 2003, tricolorii esuau, la fel de penibil, si in meciul de acasa de trista amintire cu Danemarca. A fost un neverosimil 2-5 pe un gazon plin cu nisip care a atras, neplacut, atentia intregii lumi fotbalistice.

In fine, lista cu umilinte suportate de-a lungul timpului de echipa nationala a Romaniai este incheiata de jocul cu Serbia. Chiar daca nu mai aveau sanse la calificare, purtatorii tricoului echipei nationale au suportat o infrangere fara scuze la Belgrad. A fost jocul in care Daniel Coman a primit cinci goluri de la o echipa gazda dezlantuita care a realizat calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Africa de Sud chiar in urma acestui succes la scor impotriva Romaniei.

2009-10-12

categoria Nationala

taguri | Razvan Lucescu

© fotbal plus 2009

Taguri fotbal

Arhiva